Met het gratis programma wetransfer.nl verstuur je eenvoudig en snel bestanden naar je familie, vrienden, kennissen of mensen die je gewoon aardig vindt en wat wilt sturen. De gratis service is razend populair we willen u dan ook graag deelgenoot maken.

Waarom en wanneer zou je WeTransfer gebruiken? Hoe werkt WeTransfer? Zijn er addertjes onder het gras? Hieronder een korte uitleg die ook als handleiding is te gebruiken.

Waarom zou ik WeTransfer gebruiken?

Niet alle bestanden kunnen via email verstuurd worden, simpelweg omdat ze te groot zijn, WeTransfer kan dit wel voor u doen. WeTransfer werkt ook nog zeer eenvoudig en dat is de belangrijkste reden om de tool eens te gebruiken. Verder is handig dat je desgewenst meerdere bestanden tegelijk kan versturen naar meerdere ontvangers. Voor andere tools heb je meestal een account nodig, terwijl WeTranfer geen enkele registratie vereist.

Niet onbelangrijk: WeTransfer is gratis. De makers generen inkomsten met het aanbieden van gepersonaliseerde WeTransfer-kanalen aan bedrijven én met advertenties. Daat komt vaker voor, maar bijzonder is dat allemaal niet, de paginagrote advertenties zelf zijn dat wél. Ze zijn leuk om te bekijken en daardoor niet storend.

Hoe werkt WeTransfer?

Wil je een groot bestand verzenden, dan ga je naar de website wetransfer.nl en kies je een bestand door op het plusje te klikken. Voer jouw e-mailadres in en het emailadres van de ontvanger in, schrijf een berichtje toe en klik op "Transfer". Simpel en snel.

De ontvanger krijgt nu een emailbericht dat er een bestand klaar staat:

De ontvangende partij klikt op de knop om te downloaden en het downloaden begint.

Even wachten en het bestand staat op het systeem van de ontvanger en de afzender krijgt een bevestiging van de download. Soms zal WeTransfer een zip-bestand aanbieden. Met programma's als WinZip of WinRAR kan je deze dan uitpakken.

Zijn er addertjes onder het gras?

Echt addertjes zijn het niet, maar meer beperkingen:
• de maximale bestandsgrootte is 2 gigabyte;
• bestanden zijn maximaal 2 weken beschikbaar;
• maximaal 20 ontvangers.